3 de julio de 2009

La sombra del poder




La sombra del poder és una pel·lícula de suspens -l’anglicisme thriller no m’acaba d’agradar- bastant entretinguda. Es tracta de l’adaptació d’una mini-sèrie de set capítols de la BBC anomenada State of play (títol original del film, també). La trama, en aquest cas, gira en torn a una investigació al congrés sobre les actuacions d’una empresa de seguretat privada contractada pel govern nord-americà en varies missions al voltant del món. L’afectació del congressista Stephen Collins per la mort d’una investigadora del seu equip pren la metxa del sensacionalisme i ràpidament es comença a parlar d'escàndol sexual. Cal McAffrey, un periodista de la vella escola i antic company d’habitació del congressista a la universitat, descobreix una estranya relació entre un assassinat sobre la que escriu un article i la mort de la noia, i comença a treballar en la noticia d’una possible conspiració amb una jove periodista encarregada del blog del diari.

A partir d’aquí es desenvolupa una trama de conspiracions no gaire original, centrada en la investigació per part dels periodistes. Podria recordar a Todos los hombres del Presidente (Alan J. Pakula, 1976), però es queda curta en tots els aspectes. Podria ser una reflexió sobre el perill de contractar mercenaris per part dels estats -de fet, només canviant PointCorp, el nom de l’empresa que surt a la pel·lícula, per Blackwater ja dona esgarrifances-, però tampoc s’arriba en lloc amb aquest tema. Tampoc funciona bé la tensió emocional entre els personatges, ni la historia d’iniciació de la jove promesa per part del vell periodista, ni la crítica al nou periodisme sensacionalista que té Internet com a medi de difusió principal. Potser el problema és que els guionistes han volgut tractar tots els temes de la sèrie, de set hores de duració en total, en poc més de dues hores. Kevin Macdonald no pot controlar totes aquestes pinzellades de guió, però en lo que respecta al pur suspens, a l’acció que atrapa a l’espectador fins al final, aquí surt ben part. No te personalitat però sap resoldre amb seguretat un espectacle entretingut.



Per cert, amb l’estrena de la pel·lícula ha arribat també al nostre país la sèrie original en DVD. Per desgràcia, es tracta d'una edició precipitada amb doblatge al castellà llatinoamericà i sense versiò original subtitulada. Sempre ens restarà Internet...

0 comentarios:

Publicar un comentario